Proeverij Nederlands

In Amsterdamse Stadswijngaard by AdminLeave a Comment

Er valt weer veel te genieten van Nederlandse bodem in onze jaarlijks terugkerende proeverij. De wijnen:

Mousserend

WILGENHORST | ZUYDERZEE 2021

Wilgenhorst // Zuyderzee // Souvignier Gris // Zeewolde Flevopolder
Stoere fles, stoer glas, feestelijk fris en vooral lekker.

NOORDLAND | SPRANKEL WIT 2021

Noordland// Sprankel Wit // SouvignierGris // Heerhugowaard
Lichte bubbel opgebouwd vanuit de SouvignierGris druif, aroma’s van rijp fruit.

Wit

RAAR SAINT REMI | CHARDONNAY 2021

Raar Saint Remi // Chardonnay //Meersen Zuid Limburg //
Wijngaard die heel snel Nederland aan t veroveren is. Geur van bloemen, elegant, fris aromatisch, lekker bij de borrel of als begeleider van schaaldieren.Mooi zuiver glas!

MIDDELDORP | CUVEE MAGNUS 2021

Wijnhoeve Middeldorp // Cuvee Magnus// o.a Souvignier Gris // Nijkerk Gelderland
Deze Cuvee Magnus is opgebouwd uit maar liefst 4 druivenrassen; te weten de Muscaris, Souvignier Gris, Johanniter en de Solaris.
Open, veel rijp fruit. De mooie aroma’s maken dit glas tot een serieus aperitief maar onze (lichte) voorkeur gaat uit naar een combinatie met een zomerse salade of een gericht met bospeen of de ouderwetse tuinboontjes. Naast Aan de Breede Beek, weer een mooie wijngaard in Nijkerk.

ECO FIELDS | ZOMERBRIES  2019

Eco- Fields // Zomerbries // Solaris //Wekerom Gelderland
Relatief onbekend biologisch wijnhuis, wordt met name in horeca goed ontvangen. Deze Zomerbries  blijft mooi zacht, soepel, lekker fris met duidelijke tonen van honingmeloen en de alom bekende grapefruit.

Rood

THORN | DORNFELDER 2022

Wijngoed Thorn // Dornfelder 2022 // Dornfelder // Thorn Limburg

Een knap staaltje vakwerk van Limburgse bodem: een uitstekend en boterzacht glas Dornfelder bomvol rood en zwart fruit en dankzij de gedeeltelijke vatrijping ook hints van karamel en vanille.

WILGENHORST | ZOMER ROOD 2022

Wilgenhorst // Zomer Rood 2022 // Cabernet Noir // Zeewolde Flevopolder
Bijzondere wijn, tussen Rood en Rose in , zacht en licht gekoeld het lekkerst.

Leave a Comment