Open dag zondag 20 september

In Amsterdamse Stadswijngaard by AdminLeave a Comment

Heb je er altijd al van gedroomd om wijngaardenier te worden? Dat kan…in Amsterdam! De Stadswijngaard Wijn van Bret heeft nog een paar plaatsen open voor nieuwe deelnemers.

Wijn van Bret is een van de best bewaarde geheime pareltjes van Amsterdam. Gelegen naast station Sloterdijk en omringd door kantoorgebouwen ligt daar een klein stukje mediterranee. De wijnranken staan strak in het gelid en worden vertroeteld door 70 deelnemers. De kale stokken in het vroege voorjaar ontwikkelen zich tot weelderige rijen groen, met als hoogtepunt de volle trossen in het najaar. Na de oogst ligt het sap in de handen van de wijnmakers, die van de most goede wijn moeten zien te maken. Altijd al willen weten wat die magiërs nu werkelijk uitvoeren? Kom dan langs in de wijngaard laat je vertellen hoe je  als wijngaardenier een heel oogstjaar mee kunt maken. Van wintersnoei, het onderhoud aan de ranken en de oogst tot en met het bottelen van de wijn.

Jaarlijks hoogtepunt na de botteling is de presentatie van de wijnen in het voorjaar, waarna de deelnemers hun welverdiende flessen eigen wijn mee naar huis nemen.

Door het seizoen heen wordt ook de inwendige mens niet vergeten, na gedane arbeid in de wijngaard is er tijd voor een proeverij, barbecue, ‘natte lunch’ of diner onder de pergola.

En dat die wijn ook nog eens een keertje klasse heeft blijkt uit de proefnotitie van wijnproever Esmee Langereis over de jaargang 2019 van de Johanniter druif: ‘Wijn, geknipt voor Zomertoer. Retourtje Grapefruit vanuit Citrus centraal. Zelden zoiets verkwikkends rond Sloterdijk geproefd. Granny Smiths overvallen door een regenbui, met de wilde frisheid van limoenen. Sodemieter, wat een ontzettend fijne Johanniter!’

Wil je zelf de sfeer en de wijn proeven?

Kom dan op 20 september naar de open dag.

Vanaf 13 uur is er elk uur een rondleiding met een proeverij, de laatste rondleiding vindt plaats om 16 uur.. 

Deelnemen doe je door 10 ranken te leasen voor een oogstjaar.  Op de open dag vertellen wijngaardeniers wat je allemaal kunt verwachten als je meedoet.

Geef je op voor de open dag via de  volgende link: https://wijn-van-bret.myonline.store/c-5319336/registratie-open-dag/

Wat je allemaal als wijngaardenier kunt verwachten kun je nog eens nalezen op https://www.wijnvanbret.nl/hoe-werkt-het/ .

Tot ziens in de wijngaard!

Leave a Comment